Gång- och cykelbana invigd i Strömsund

STRÖMSUND (JT) Efter åtta års projektering och bygge av gång- och cykelbanan mellan Ulriksfors och Strömsund kunde sträckan invigas en regnig tisdagseftermiddag.

Publicerad Senast uppdaterad

Allmänheten var inbjuden och på plats fanns representanter för Trafikverket och regionens energikontor med elcyklar från projektet ”Testresenär”.

Trots blåst och regn var det bara glada miner hos besökarna som kunde värma sig med en cykeltur eller gå en rask tipspromenad från Dunderhallen och en bit ner längs vägen mot Ulriksfors. Och förstås varmkorv och fika.

- Innan spaden kom i jorden var det mycket planläggning med till exempel samråd med markägare längs den tre och en halv kilometer långa gång- och cykelvägen eller noga räknat 3550 meter. Det största problemet var underlaget som var sämre än vi trodde med torv och myrmark. Det gjorde att det blev dyrare. Vi har haft Svevia som entreprenör. Totalt är kostnaden nånstans mellan 25-30 miljoner kronor, säger Samuel Nilsson, Trafikverkets projektledare.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS