Magnus Rönnerfjäll, ordförande i tekniska nämnden, vandrar över bron tillsammans med kommunalrådet Niklas Daoson (S) i mitten och Birgitta Johnson, tf regional direktör vid Trafikverket.

Folkfest när gång- och cykelbron över järnvägen invigdes

ÖSTERSUND (JT) Nu står den slutligen på plats, bron som gör det möjligt att smidigt ta sig från Storsjö Strand till stationsområdet och resten av staden. Den och sex konstverk invigdes under tisdagskvällen.

Publicerad

Det blev en uppmärksammad process när den stora brodelen lyftes på plats i somras och några månader försenad kunde hela den nya gång- och cykelbron invigas under tisdagskvällen. Detta av kommunalrådet Niklas Daoson (S) och Birgitta Johnson, tf regional direktör vid Trafikverket.

Men först invigdes de nya konstverk som kommit på plats. Det är konstnärsduon SIMKA som består av Simon Häggblom och Karin Lind som arbetat fram en egen konstnärligt uppfattad version av den jämtländska nationalblomman Brunkullan. De står i anslutning till infarten vid de båda brofästena och har som ljusskulpturer även en praktisk funktion, då de kan leda gångtrafikanter och cyklister till bron.

Simon Häggblom poängterade i sitt tal vilken mittpunkt den nya bron utgör mellan Stora kyrkan, Prästgatan, Resecentrum och Storsjön. -Det är spännande att gestalta en sådan mittpunkt i Jämtland, sade han. Birgitta Johnson kunde berätta att den nya bron är 200 meter lång och 3,5 meter bred samt har en vägbana som värms upp med hjälp av fjärrvärme för att förebygga halka.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS