Gömmer Odjuret sig på djupet? Grafik: Östersunds Kommun

Dåligt med observationer under flera år av Storsjöodjuret - för varmt?

LÄNET (JT) De senaste åren har Storsjöodjuret inte observerats lika ofta som vanligt. Anledningen kan enligt experterna vara temperaturen i vattnet eller att folk inte är lika benägna att berätta om sina upplevelser längre.

Publicerad

Curt Jonsson är en av de som driver Storsjöodjurscentret i Svenstavik och han har inte hört om några observationer vare sig i år eller i fjol och kan inte helt säkert säga vad det kan bero på.

– Ingen vet vad som skulle kunna påverka. De flesta iakttagelserna är i regel en stor våg eller kanske en ren som simmar men det finns ju faktiskt folk som är helt övertygade om vad de sett. De har sett något som gjort dem helt förändrade, säger han.

Carina Hellberg Grahn, aktiv i föreningen Storsjöodjurets Vänner, har hört om någon enstaka observation de senaste åren och tror sig veta varför odjuret inte visat sig så mycket på sistone.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS