Smittan sprids snabbt i länet

LÄNET (JT) Under vecka 52 till och med onsdag morgon har så många som 512 positiva fall av covid-19 registrerats i länet, att jämföra med 382 under hela vecka 51. I ungefär hälften av de nya fallen rör det sig om Omikron. Från Region JH:s sida vill man nu uppmana alla att vara försiktiga.

Publicerad Senast uppdaterad

-Det är nu viktigt att vi alla tar råd och rekommendationer på allvar och anstränger oss för att bromsa smittspridningen. Vi vill uppmana alla att ta ansvar för sitt nyårsfirande. Undvik att träffas i stora sällskap och stanna hemma vid minsta symptom, säger regiondirektör Anders Byström.

Den som får symptom på covid-19 ska isolera sig och om möjligt även lämna PCR-prov.

-När det gäller egenprovtagning via provtagningsstationer så räcker tyvärr inte kapaciteten riktigt till alla som vill testa sig, men vi har god kapacitet för PCR-prov där ett ombud hämtar upp provtagningskit på apotek eller andra uthämtningsställen, säger smittskyddsläkare Micael Widerström.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS