Björn Sandal (S) är ordförande i Social- och arbetsmarknadsnämnden. Foto: Socialdemokraterna i Östersund.

Mittstyret i Östersund satsar på trygghet

ÖSTERSUND (JT) I kommunens budget för 2024 presenterar de styrande partierna Centern och Socialdemokraterna flera insatser som ska öka tryggheten för utsatta grupper.

Publicerad

Det gäller dels barns säkerhet och skydd som nyligen fått stärkt stöd i lagstiftningen, liksom mäns våld mot kvinnor och barn. Bland annat ska en individuell bedömning och utredning ske av barns behov av skyddat boende.

- Det är tydligt att den farligaste platsen för en kvinna är i hemmet, och det måste få ett slut. Den nya lagförändringen är välkommen, samtidigt som regeringen måste göra mycket mer för att öka kvinnors och barns trygghet. Ett av våra största jämställdhetsproblem är den ojämlika tryggheten. Det vi kan göra på kommunal nivå är att fördela resurser, arbeta med kvinnors trygghet i såväl offentliga som privata miljöer och se till att erbjuda en bra samhällsservice, säger Johannes Andersson (C), ledamot i Social- och arbetsmarknadsnämnden.

Dessutom kommer metoden ”Bostad först” att tillämpas gentemot personer som är bostadslösa och som varit föremål för insatser inom socialtjänsten. Andra kommuner som Helsingborg och Göteborg har med framgång använt denna metod för att hjälpa personer som på grund av exempelvis missbruksproblem eller ohälsa är bostadslösa.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS