Änge Gård har länge fått förfalla. Foto: Torbjörn Aronsson

Renovering och utbyggnad av Änge Gård skjuts på framtiden

FRÖSÖN (JT) Kommunens behov av lokaler för fritidsverksamheten i kombination med ett stort renoveringsbehov har mynnat ut i ett åtgärdsförslag som politierna på tisdagen sade nej till.

Publicerad

Förslaget innebar en renovering både till interiören och exteriören samt en tillbyggnad om 167 kvadratmeter, till en kostnad om totalt 21,7 miljoner kronor. Frågan togs upp på tisdagens möte med finans- och fastighetsutskottet som då röstade nej till förslaget.

Byggnaden från 1800-talet är kulturhistoriskt värdefull bland annat för att kompositören Wilhelm Peterson-Berger skrev några av sina mest kända verk där vid tiden kring förra sekelskiftet. Sedan länge har byggnaden fått förfalla trots att kommunen tagit steg mot renovering.

En snabb förändring av situationen har nu aktualiserats genom behovet av lokaler för kommunens fritidsverksamhet. Men nu har alltså politikerna sagt nej och återremitterar frågan för fortsatt utredning.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS