Ny station i Nälden och tredje tur till Trondheim kan bli verklighet genom Trafikplan 2023

LÄNET (JT) Regionala utvecklingsnämnden har beslutat om den nya trafikplanen som innebär en rad förändringar och är tänkt att gälla från december 2022.

Publicerad

Vad gäller järnvägstrafiken planeras den nya stationen i Nälden att börja användas och om det bedöms lämpligt även att införa en tredje tur till Storlien med möjlighet att fortsätta till Trondheim.

-Tågstoppet i Nälden är en efterlängtad åtgärd som kortar ner restiderna rejält för de bor och verkar nära stationen. Vi ser också mycket positivt på att förstärka kopplingen mellan Jämtland och Trondheim med en tredje tur. Om det inte kan genomföras redan till 2023 så är det något vi ser framför oss inom de närmsta åren, säger Jörgen Larsson, ordförande i utskottet för kollektivtrafik.

En annan efterlängtad åtgärd är utvecklad trafik med regionbuss på sträckan Östersund-Strömsund, detta särskilt med tanke på behovet av arbetspendling från Östersund till arbetsplatser kring Hammerdal och Strömsund. Här finns bättre resemöjligheter med i den nya trafikplanen. En annan sträcka som föreslås få en utökad trafik är Östersund-Marieby-Brunflo.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS