Populärt för skoteråkare. Foto: Privat

Gäddedebor kräver att kommunen fortsatt sköter vägen till Brattli

GÄDDEDE (JT) Vägen upp till Brattli orsakade intensiva diskussioner när Strömsunds kommun mötte bybor och fastighetsägare vid ett möte i Gäddede.

Publicerad Senast uppdaterad

Kommunstyrelsen har fattat beslut om att kommunen slutar underhålla vägen efter vintersäsongen och att diskutera bildandet av en ”eventuell gemensamhetsanläggning”.

–Vi kämpar emot allt vad vi kan, och det vara många som mötte upp. Det var ett trettiotal personer, inte bara fastighetsägare utan också många bybor, berättar Helen Berglind, en av fastighetsägarna.

–Det fanns inte någon enda som frivilligt ville bilda en vägförening. Det var många som inte fått kunskap om mötet utan fick veta det när jag lade ut information på Facebook. Jag tycker att byborna ska få möjlighet att vara med innan man tar ett så stort beslut. Brattli är en del av Gäddede. Kommunen flaggar för Frostviken som ett område för turism där Brattli är en viktig del för rekreation för så många, också boende i kommunen. Brattli erbjuder lätt tillgängligt friluftsliv för skola, skoteråkning, fiske, vandringar och för renägarna, säger Helen Berglind.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS