OX 2 lämnar över vindkraftsparken Klevberget

ÅNGE (JT) Vindkraftsbolaget OX2 har lämnat över vindparken Klevberget i Ånge kommun till bolaget Renewable Power Capital (RPC)

Publicerad

Vindparken består av 24 turbiner med en total installerad kapacitet om 146 MW. Det är den fjärde vindparken OX2 lämnar över till RPC i år. Tillsammans motsvarar de en total installerad effekt om cirka 317 MW uppger OX2 i ett pressmeddelande. Klevberget kommer att producera omkring 455 GWh. 

I samband med byggnationen av Klevberget har OX2 tillsammans med Sportfiskarna och SCA ökat den biologiska mångfalden runt vindparken genom att återställa våtmarker och återetablera den hotade flodpärlmusslan. 

-–Vi är glada över att kunna lämna över den fjärde vindparken i år till RPC. Klevberget kommer att ge ett betydande tillskott av förnybar energi i regionen och stöttar på det sättet utvecklingen av den gröna industrin i Ånge. Vi ser fram emot att få vara fortsatt delaktiga i projektet genom att sköta drift och underhåll av parken, säger Paul Stormoen vd, vid OX2. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS