Kenneth visar stolt upp de två första blåslamporna han fick av sin far vilket startade.

Ingen eld i baken för Kenneth i Öratjärnsdalen – har över 700 blåslampor

ÖRATJÄRNDALEN (JT) Strax öster om Bräcke, i Öratjärndalen bor Kenneth Nordin tillsammans med sin fru och drygt sjuhundra blåslampor! Blåslampor som han förvarar lite var stans på gården, men det finns över femhundra lampor i huset och inte minst i finrummet!

Publicerad

Det måste väl vara inofficiellt världsrekord att ha samlat över sjuhundra blåslampor Kenneth. Hur startade ditt samlande en gång i tiden?

– Ja det började med att pappa hade två borta i farmors gård. Han hade en tändkulemotor på sin traktor, en Munktell och den startade han med blåslampa. Senare fick jag överta dom och där började mitt samlande. Faktiskt när jag fyllde femtio år, då på kvällen fick jag min femtionde blåslampan, och nu har det spridit sig på trakten och det har som sagt blivit ca 700 som jag har. Nu är det så att alla som känner mig vet att jag samlar på blåslampor, dom ringer upp mig och skickar en bild och frågar om jag är intresserad och vill ha den här.

– Till och med i Östersund hos mina arbetskamrater bland bussförarna som vet om att jag samlar, så rätt vad det är står det en blåslampa i fikarummet med texten till Kenneth på den så då får jag ta hem den också till samlingen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS