Heliane Klingelhöfer-Grundel (klädd i blått), Sörbygden, tog emot diplomet för Årets serviceföretag.
Heliane Klingelhöfer-Grundel (klädd i blått), Sörbygden, tog emot diplomet för Årets serviceföretag.

Härjedalen och Bräcke vinnare när Guldstjärnan delades ut

LÄNET (JT) Under torsdagens Guldgala på Residenset i Östersund blev det klart vilka som fick utnämningen Guldstjärnan efter att ha nominerats för vänlighet och god service till sina kunder. Årets serviceperson blev Mikaela Karlsson som driver Härdalsbua i Lillhärdal och årets serviceföretag restaurangen Fredsborg i Sörbygden som drivs av Heliane Klingelhöfer-Grundel.

Det är medborgarna som nominerar vilka som de tycker förtjänar Guldstjärnan och i varje kommun nomineras en kandidat till varje kategori. På torsdagen samlades de nominerade på Residenset och landshövding Marita Ljung tillkännagav vilka som fått Guldstjärnan.

Årets serviceperson blev Mikaela Karlsson som driver Härdalsbua i Lillhärdal, Härjedalens kommun. Motiveringen lyder: “För sin vilja och tro på gemenskap i landsbygden, detta med en hög servicenivå och ett stort hjärta.”

Först och främst är det jättestort att folk lämnar in motiveringar och uppskattar det jag gör. Det här här snäppet ännu bättre, säger Mikaela som inte bara driver en butik utan även erbjuder kafe, lekplats och bankomat samt är ombud för Apoteket, Systembolaget och PostNord.Är det här framtiden för små butiker i glesbygd, att vara mångsysslare?
Absolut. Vi kan inte bara sälja mat, det funkar inte. Det gäller att samla allt som går och sälja både verktyg och leksaker. Allt under samma tak, annars skulle vi aldrig överleva, svarar Mikaela Karlsson.

Årets serviceföretag Fredsborg i Sörbygden ligger i Bräcke kommun och är inte bara en restaurang utan även kafé och erbjuder boende. Heliane Klingelhöfer-Grundel emottog diplomet för priset som motiverades med “För skapandet av en besöksanledning som har betydelse för platsen. För den goda servicen där ingenting är omöjligt.”

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS