100 miljoner till säkrare E14 mellan Bräcke och Ånge

BRÄCKE (JT) Ett pilotprojekt för att öka trafiksäkerheten inleds av Trafikverket.

Publicerad

Längs den 30 kilometer långa sträckan kommer ett mitträcke byggas, vilket förhoppningsvis minskar mötesolyckorna på E14. Förändringarna innefattar även tre omkörningssträckor på minst 1,2 kilometer i vardera riktning och vägbredden blir cirka 13 meter och vägrenen cirka 2,4 meter, vilket ska underlätta för långsamtgående fordon. Totalt uppskattas kostnaden bli 100 miljoner kronor. 

Större delen kommer att ha ett 1+1-körfält och Trafikverket kommer att bygga nöduppställningsfickor längs sträckor med ett körfält, för att exempelvis en plogbil ska kunna släppa förbi trafik. Ett alternativ som övervägts är en 2+1-väg, men detta har Trafikverket funnit bli för dyrt. 

En utredning från 2018 visar att en sådan ombyggnad skulle kosta cirka 305 miljoner kronor. Att sänka hastigheten till 80 kilometer i timmen å andra sidan skulle påverka framkomligheten för mycket. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS