”Totalt har vi avyttrat 59 av de 99 Attefallshusen”, säger Östersundshems vd Kenneth Karlsson. Foto:Arkiv

Attefallshus kvar vid Östersundshem

ÖSTERSUND/FRÖSÖN (JT) 53 miljoner kronor plus moms. Det betalade Östersundshem för de 99 Attefalls stugor som köptes in 2016 med syfte att skapa flyktingboenden på uppdrag av Migrationsverket och fortfarande finns ett 40-tal kvar i beståndet.

Publicerad

Det blev inget flyktingboende, så plötsligt stod Östersundshem med en grupp oanvända bostäder. I det läget togs det beslut om att sälja ut de Attefallshus som kostade 563 000 kronor plus moms i inköp men som såldes långt under inköpspriset.

–Skälet till avyttring var främst att Attefallshusen stod på ofri grund med tidsbegränsande bygglov och att Östersundshem vid tidpunkten såg en minskad efterfrågan, säger Kenneth Karlsson, vd för Östersundshem till JT.

Det var för att möta behoven under den stora flyktingvågen 2016 som Östersundshem uppförde 99 Attefalls hus i totalt åtta områden i de centrala delarna av kommunen. Det handlade om två i Valla på Frösön (Videvägen och Önevägen), ett på ÖSK-vägen på Blomstergården i Östersund, ett på Arenavägen vid Jämtkraft Arena i Östersund, ett på Lugnviksvägen, Jamtli i Östersund, ett på Splintvägen i Torvalla, ett på Divisionsgränd, Körfältet i Östersund och ett på Liljevägen i Brunflo.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS