Östersundshem höjer hyrorna drygt fem procent

ÖSTERSUND (JT) Efter avslutade hyresförhandlingar står det klart att hyreshöjningen blir 5,4 procent, men något lägre höjning för nyproducerade lägenheter.

Publicerad

Östersundshem har i år valt att låta Hyresmarknadskommittén (HMK) avgöra vilka hyreshöjningar som ska genomföras. HMK:s beslut innebär att det allmännyttiga Östersundshem höjer hyrorna mer än många privata bostadsföretag. 

Men eftersom höjningen gäller först från april månad i stället för från mars, så blir höjningen i praktiken mindre än för de privata bolagen om man ser till hela året. Det är andra året i rad som hyreshöjningar genomförs i en tid av ekonomisk kris och höga kostnader för hushållen. 

-Många kämpar med att få ekonomin att gå ihop och vi har verkligen gjort allt vi kunnat för att hålla nere den här hyreshöjningen. Därför är det bra att hyresgästerna åtminstone inte kommer att drabbas av retroaktiva hyreshöjningar från 1 mars, säger Hyresgästföreningens förhandlare Hasse Dahl. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS