Expeditionsledarna Dimitri Gostei och Mats Fröjdenlund informerar om årets expedition.

Expedition Bjurälven för 14 gången

BJURÄLVEN(JT) Under en av de vackraste och soligaste dagarna i slutet på mars skidade vi från den ensligt belägna fjällägenheten i Leipikvattnet, in mot den underjordiska Bjurälven.

I dalgången möter vi en del av dykarna i Expedition Bjurälven vid Festinsgrottan. De har haft en fantastisk vecka med riktigt kalla mornar på -25 till -30 grader när de lämnat sitt boende ”gula skolan” i Stora Blåsjön. Vädret har gett dem stabila förhållanden efter transportlederna och vid de båda lägerplatserna. På dagarna blev det soligt och varmare och vi kunde njuta av vår medhavda matsäck tillsammans med de som hade en paus i dykjobbet.

När vi anlände skulle Pirre ta ett dyk, fullt utrustad och nere i vattnet i grottan fick han trubbel med ett munstycke till en lufttub. Det blev lite besviket till att avbryta, säkerheten framför allt.

Vid ingången till grottan fanns förmiddagens dykledare Linus till hands för att assistera när all utrustning fick tas upp. Hans uppgift är också att ha koll på dykarloggen, där uppgifter om planerad dyktid och rutt förs in. Skulle någon dykare inte vara tillbaka i tid får åtgärder vidtas.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS