Tidigare, korvkiosk, damfrisering, bank. Nu flyttar biblioteket in i Centrumhuset i Hede. Foto: Håkan Persson

Biblioteket i Hede flyttar till centrum

HEDE (JT) Skolbiblioteket på Sonfjällsskolan i Hede flyttar ut och hamnar i centrum. Där finns den mest lämpade lokalen, menar kommunens Samhällsutvecklingsutskott.

Publicerad

Sonfjällsskolan ska renoveras för 60 miljoner kronor och av de pengarna föreslår Samhällsutvecklingsutskottet att man omfördelar drygt 800 000 kronor för en flytt av biblioteket. Olika lokaler har tittats på och den bäst lämpade lokalen anses ligga i Centrumhuset där senast Handelsbanken haft kontor. Lokalen ägs av Härjegårdar.

Flytten kommer att innebära kostnader bland annat i form av ny inredning, en satsning på Meröppet och ett barnrum. Inredningen som finns på befintligt bibliotek i Hede är föråldrad och utsliten. Investering i nytt behöver göras för att följa med den utveckling som finns i dagens bibliotek, samt för att ha hela och rena möbler.

Samhällsutvecklingsutskottet menar även för att kommunen på ett bättre sätt kan möta en våra prioriterade målgrupper, barn och unga, behövs investering i ett barnrum att göras. Barnrummet kommer då fungera som en förlängning på de läsrum för barn som finns på huvudbiblioteket i Sveg.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS