Håkan Stölan är en av eldsjälarna bakom Brattbytorpet.

Succéstart för Brattbytorpet – och nya satsningar på gång

REVSUND (JT) Brattbytorpet är en turistmagnet i ständig utveckling. Till i sommar har museet byggts ut med hela 70 kvadratmeter. – Förra helgen hade vi 230 gäster, berättar Håkan Stölan från Revsundsbygdens Omnibuss.

Publicerad

Brattbytorpet har funnits sedan början av 2000-talet och drivs av den ideella föreningen Revsunds Omnibuss. En fordonshistorisk plats, men som numera har en imponerande bredd på utställningarna.

– Det brukar vara ganska besvikna miner på de kvinnliga besökarna till en början. Jaha, en massa rostiga maskiner? Men innan det är klart så är det männen som undrar var kvinnorna har tagit vägen. Vi har många små tidstypiska utställningar som lockar. För att nå alla så måste vi ha en bra blandning på det vi visar upp, säger Håkan Stölan.

Bygget av museet var klart inför sommarsäsongen 2020 och har varit en framgångsfaktor. Den delen har inför i år byggts ut med 70 kvadratmeter.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS