Kjell-Arne Blom berättar att ett tiotal tomter ska säljas i Blåsjön. – Vi har inflytt men vi måste ha mer boende, säger han. Foto: Kjell-Arne Blom

Nu öppnar Blåsjöns Fjällanläggning för säsongen – hoppas på återvändande norrmän

FROSTVIKEN (JT) Med slopade restriktioner kanske norrmännen återvänder till Blåsjöns Fjällanläggning, det hoppas ordförande Kjell-Arne Blom som också önskar att fler Strömsundsbor stannar inom kommungränsen när de åker till fjällen. – Vi har jättefin skidåkning, en av länets bästa, säger han.

Publicerad Senast uppdaterad

Sveriges sjätte högsta fallhöjd finner man i Stora Blåsjöns skidbackar. Från toppen av Mesklumpen, 924 meter över havet, sträcker flera olika pister ut sig på natursnö.

– Vi har bara natursnö, så vi öppnar inte förrän vi har bra väderförutsättningar, berättar Kjell-Arne Blom, ordförande i Blåsjöns Fjällanläggning.

Redan förra helgen var det smygpremiär med skidarrangören Active Ski som återkommer varje år för att vara säsongens första åkare i backarna i Blåsjön.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS