Här i området kring Carins krog och skidcentret planeras stora förändringar. Arkivbild

Björnen växer men stora problem återstår

ÅRE (JT) I sju år har en planprocess varit aktuell för Björnen centrum, ett område som växt betydligt utan att infrastrukturen anpassats.

Publicerad

Det är främst området Sadeln som byggts ut, detta med 4 000 bäddar. Som en följd har problem med trafiken uppstått. Med ett nytt planprogram är ambitionen att förutom lösa trafikproblemen även att ge mer utrymme åt olika typer av verksamheter och service.

Planprogrammet omfattar cirka 28,5 hektar mellan Sadeln och Björnen. Ny bebyggelse på 2-5 våningar planeras vid nuvarande Carins krog och spårcentralen för längdåkning. Denna spårcentral avser man flytta mot norr och Fröåvägen ska ledas om en bit upp på Förberget för att ge plats åt ny bebyggelse där vägen nu går.

Planprogrammet ska behandlas av kommunstyrelsen 29 mars och om de godkänner den ska kommunfullmäktige ta upp ärendet på ett möte 18 april. Ett stort problem i sammanhanget är den bristande VA-kapaciteten i hela Åredalen och ingen byggnation beräknas att kunna ske innan besked kommit om huruvida Vikbergets VA-kapacitet är tillräcklig.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS