Skoterperioden förlängs till och med 24 april i vissa områden i Oviken.

Skoterperiod förlängs i Oviksfjällen

Oviken (JT) I samråd med berörda samebyar har Länsstyrelsen beslutat att förlänga perioden för skoterkörning på statens vinterleder i vissa områden till och med den 24 april.

Publicerad

Normalt är det skoterförbud från den 19 april som gäller på de statliga skoterlederna i Jämtland Härjedalen. Skoterförbud kan införas tidigare om det är dåligt med snö då marken ska var väl snötäckt för att inte riskera skador på marken.

Just nu är snöläget på lederna öv
erlag bra men på vissa leder i västra Jämtland är snötäcket tunt. Dock kan plusgrader och sol snabbt skapa barmarksfläckar och förutsättningarna därför förändras.

Förlängningen berör Oviks- och Anarisfjällen, Oldfjällen samt delar av Frostviken. Länsstyrelsen meddelar samtidigt att förutsättningen är att skoterförare håller sig till lederna, håller nere hastigheten och visar hänsyn till renarna.

Under påsken och veckan efter är det många som ger sig ut till fjälls på skidor och skoter. Samtidigt återvänder även samebyarnas renar till fjällen i allt större antal.

Länsstyrelsen meddelar att detta innebär att lederna kan komma att stängas med kort varsel om förutsättningarna förändras och störningen för rennäringen blir för stor och ber därför alla att lätta på
gasen och visa hänsyn till varandra och djurlivet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS