Det är de här odlingskassarna vid Hoverberg som misstänks läcka regnbågar. Här har hela vintern pimpelfiskare gjort stora fångster av regnbåge.

Länsstyrelsen kräver kontroll av odlingskassarna i Vattviken

HOVERBERG (JT) Under vintern har fiskare kunnat få upp enormt stora mängder av regnbåge i Storsjön. Detta har gjort att Länsstyrelsen nu kräver en noggrann kontroll av odlingskassarna som företaget Vattudalens Fisk har i Vattviken.

Publicerad

Länstyrelen har i ett beslut bestämt att Vattudalens fisk måste göra en grundlig kontroll av sina odlingskassar i Vattviken utanför Hoverberg.
Bolaget ska kontrollera genom dykningar att det
inte finns något hål eller någon annan skada på odlingskassarna som finns i Storsjön.

Orsaken är den stora mängd regnbåge som fångats i södra Storsjön under vinter, bl a i trakterna kring Hoverberg, Svenstavik, Skanderåsen och Skucku. Fiskevårdsföreningen
fick under bara ett fåtal dagar i februari upp runt 200 regnbågar. Att vissa fiskar är av större storlek tyder på att de gått en längre tid i Storsjön.

Bedömningen är att företaget måste utreda statusen på odlingskassarna på ett noggrant sätt för att försäkra sig om att det inte finns några skador och att detta ska utföras av en oberoende dykare och inte av bolagets egen personal.

Vattudalens Fisk menar att de redan tar allvarligt på det hela och har börjat byta ut kassar till starkare men att det tar tid och är dyra. De menar också att det är orimligt att dyka medan det är is då det medför stora risker för dykarna

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS