Bergs Kommun backar på miljötaxa för egen kompost

SVENSTAVIK (JT) Sista kommunfullmäktige i Berg hade att ta ställning till nya avfallstaxor i kommunen. Ett tidigare förslag var att införa en miljötaxa för egen kompost på 254 kronor.

Under 2022 kommer matavfallsinsamling att införas i Bergs kommun och insamling av returpapper blir kommunalt avfall. Tidigare förslag var att de som i stället ville kompostera själv skulle få en miljötaxa på 254 kronor.

Efter en kortare diskussion
beslutades dock att miljötaxan för egen kompost skulle tas bort i förslaget. Ett enigt kommunfullmäktige menade att ett gynnande av egen kompostering var att föredra och inte skulle straffas med en miljötaxa.

För de som inte kan kompostera själv kommer et
t erbjudande för sortering av matavfall från hushåll och verksamheter införas områdesvis under perioden första maj i år till sista december 2023. Detta medför att taxor och avgifter för matavfallsinsamling träder i kraft områdesvis.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS