Kenneth Söderström, vd för Qvarnsjö skogstjänster är glad att inte se röda siffror i resultatet längre då konkurrensen från ryssved försvunnit. 'Det har varit rysspriser tidigare då folk har tyckt det varit så dyrt med svenskved'.
Kenneth Söderström, vd för Qvarnsjö skogstjänster är glad att inte se röda siffror i resultatet längre då konkurrensen från ryssved försvunnit. "Det har varit rysspriser tidigare då folk har tyckt det varit så dyrt med svenskved".

Vedbrist när Sverige är beroende av inhemsk produktion – full fart på vedfabrik i Rätan

RÄTAN (JT) Svensk och norsk produktion är runt 1,5 miljon säckar ved ett normalt år. Vanligtvis är totala behovet 7 miljoner. Efterfrågan idag, när elpriserna är i chocknivå, är runt 10 till 15 miljoner.
– Det finns bara 10% kapacitet för att försörja marknaden, säger Kenneth Söderström, vd för Qvarnsjö skogstjänster som producerar ved för Sverige och Norge.

Publicerad

– Om efterfrågan är tio gånger större än tillgången så förstår man vad som händer med prisbilden.

På vilket sätt märks det mest hos er?

– Det är en jättehög efterfrågan. Det ringer otroligt stressade människor som vill lämna hus och hem, som inte har råd att bo kvar med elpriserna nu. Det går för fort, för stora och snabba svängningar på priser som skapar en otrolig stress hos folk.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS