Turistanläggning prövas av Länsstyrelsen

BERG (JT) Länsstyrelsen i Jämtlands läns har beslutat att granska planerna på en att bygga en exklusiv turistanläggning utanför Storsjö Kapell.

Bergs kommun beviljade nyligen en dispens från strandskyddet för en den turistanläggning som planeras på Stor-Grötholmen sydost om Storsjö kapell. Länsstyrelsen har dock funnit att det finns oklarheter i beslutet där den bland annat reagerat på idén att bygga en 62 kvadratmeter stor bastu. 

Det schweiziska par som vill bygga anläggningen projektet har uppgivit att de vill bygga ett exklusivt boende för cirka 30 personer. I planen ingår arkitektritade stugor och trädkojor, samt matsal, bibliotek, båthus, en yogastudio och en större brygga. 

Enligt uppgift bedömer Bergs kommun att byggnationerna inte kommer att påverka människors möjlighet att använda strandområdet på ön men ska nu vidare utreda frågan. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS