Eleverna i årskurs nio i Svenstavik ser intresserade på när årets älg styckas. 'Det här är nog den minsta vi haft, berättar Karl-Erik från Jägareförbundet. En ettåring som hängmörats i en och en halv vecka så perfekt att stycka nu'.
Eleverna i årskurs nio i Svenstavik ser intresserade på när årets älg styckas. "Det här är nog den minsta vi haft, berättar Karl-Erik från Jägareförbundet. En ettåring som hängmörats i en och en halv vecka så perfekt att stycka nu".

Skolelever lärde sig stycka älg på skoltid i Berg

SVENSTAVIK (JT) I Svenstavik och Myrviken får elever en unik chans att få praktisk kunskap om hur man styckar och lagar älgkött tack vare Jägarförbundet i Berg. Ett sätt att få en bättre insyn om var köttet kommer från innan det hamnar i en påse i kylen. En viktig kunskap som inte är självklar idag.

Publicerad

Elever i årskurs 9 i Svenstavik och Myrviken har sedan 2009 fått lära sig hur man styckar, packar och lagar kött av älg. Detta tack vare det lokala Jägarförbundet som skänker en älg till skolan.

– Upprinnelsen till det hela är när vi såg reportage på tv med elever i skolan som stod och vispade i tomma kastruller för att kommunen inte hade råd att köpa råvaror till hemkunskapen, berättar Sven-Gunnar Sivertsson, ordförande och på plats för dagen. När vi sökte arrende på kommunens marker bestämde vi att får vi det så skänker vi en älg till skolan. Det fick vi.

Sedan fjorton år har därefter jägarna varje år skänkt en älg.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS