"Regeringen har talat om uranbrytning sedan den tillträdde. Det jag är orolig för är nästa steg, vad är det man vill göra", undrar Therese Kärngard, kommunalråd i Bergs kommun

Regeringen startar blixtutredning om uranbrytning – Berg slår bakut

BERG (JT) Under fredagen meddelade regeringen att man initierar en snabbutredning av uranbrytning i Sverige. Detta trots att det endast är sex år sedan uranbrytning förbjöds i lag.

Publicerad

– För det första har man anat att detta skulle komma. Dessutom är jag glad att vi har det goda samarbetet runt Storsjön där vi jobbar emot all form av brytning i alunskiffer, säger Therese Kärngard (S), kommunalråd i Bergs kommun, hon fortsätter. Nu är det än viktigare att fortsätta att berätta om konsekvenserna av brytning i alunskiffer. Jag fattar inte vad en utredning ska leda till när det bara är sex år sedan förbudet mot uranbrytning infördes. 

Vad är du mest orolig för? 

– Regeringen har talat om uranbrytning sedan den tillträdde. Det jag är orolig för är nästa steg, vad är det man vill göra, undrar Therese. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS