Under besöket på Tallgläntan i Hackås fick socialförsäkringsministern och Kärngard en pratstund med en av de boende, Märta Hansen.
Under besöket på Tallgläntan i Hackås fick socialförsäkringsministern och Kärngard en pratstund med en av de boende, Märta Hansen.

"Privat äldrevård blir sämre vård"

HACKÅS (JT) Det säger socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi när han besöker Bergs kommun som enbart har kommunal äldreomsorg.
– En upphandling kan förstöra kontinuiteten för de äldre och för anställda.

Publicerad Senast uppdaterad

– Det har varit extremt dramatiska år. De människor som räddade oss igenom pandemin är de som jobbar inom vården. De tog alla risker för oss andra. Då är det rimligt att vi tar med oss lärdomarna, alla de svagheter i vårt samhälle som blottades. En av de är just villkoren i äldreomsorgen där bristerna blev så tydliga.

Flera åtgärder vidtogs under pandemin som handlar om ekonomiska resurser till kommunerna.

– Tyvärr är det inte alla kommuner som använt pengarna som tänkt utan i helt andra banor såsom sänkt skatt eller fortsatt privatisering. Kvalitén i äldreomsorgen baseras på hur de som jobbar har det, viktigt att det då finns kommuner som höjer ambitionsnivån och vill göra det bättre.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS