En scen ur det roliga sommarspelet Villgotts trampar vatten.

Populärt sommarspel ger skratt i Östberg

ÖSTBERG(JT) Villgotts kulturförening har i helgen premiär på det tredje sommarspelet om Villgott, Villgotts trampar vatten, på Gammelgården i Östberg. Jämtlands Tidning besökte genrepet.

Publicerad

2021 sattes det första spelet om bonden Villgott upp. Det var Villgotts äventyr. Då fick publiken stifta bekantskap med fem karaktärer. Bonden Villgott spelad av Rickard Svelander, Hushållerskan Dagny av Berit Zackrisson, Drängen Göte av Olle Svelander, Den ena kvinnan Sirrka av Malin Mårtén och Den andra kvinnan Marta av Gun Bylund. Sedan har Villgott även spelats förra året.

Handlingen utspelades då som nu på Villgotts gård, och Maria kom först till gården för Villgotts skull, men blev sedan intresserad av drängen Göte i stället, och Villgott fattade tycke för Sirrka.

När årets sommarspel tar vid så är en ny bekantskap med, Göran Isaksson i rollen som N´snaul August, alltså snål-August. Jämtlands Tidning möter en lite nervös debutant innan genrepet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS