Sedan kommunen bestämde att Eva-Britts mamma måste flytta till Hackås vill hon bara dö. Kommunens ansvariga förstod det känslomässiga engagemanget men står kvar vid beslutet.
Sedan kommunen bestämde att Eva-Britts mamma måste flytta till Hackås vill hon bara dö. Kommunens ansvariga förstod det känslomässiga engagemanget men står kvar vid beslutet.

Parkinsonsjuk tvingas flytta från Fjällglimten: "Hon vill bara dö"

MYRVIKEN (JT) Eva-Britt Walléns mamma har levt och jobbat hela sitt liv i Oviken. Här jobbade och slet hon på äldreboendet Dalsätra. När hon blev svårt sjuk i Parkinson var det bara ett ställe hon ville bo på, Fjällglimten. Nu ska hon tvångsförflyttas till Hackås av kommunen.

Publicerad Senast uppdaterad

Eva-Britt hade åkt från Järpen där hon bor för att berätta om sin mamma för kommunens närvarande politiker och tjänstemän på mötet om Fjällglimten. Någon speciell reaktion fick hon dock inte, förutom att de förstod hennes "känslomässiga engagemang".

– Så klart att det är känslomässigt, men det behövs in i den här biten, man måste ha empati. Nu pratas det bara pengar och statistik, men vi har en sjuk människa som är så dålig, så jag vet inte hur vi ska få henne från Myrviken till Hackås. Personalen tycker också att det är jättesvårt, mamma håller på att gå sönder hela hon.

Det går inte att missa Eva-Britts förtvivlan för sin mamma.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS