"Det är första gången vi kör julmarknad här. Det kan ha funnits en julmarknad tidigare. Nu siktar vi mot att det ska bli en fin och varaktig tradition första söndagen i advent här i Oviken", menar Maria Liljebäck och Sonja Björklund.

Nystartad julmarknad i Oviken

OVIKEN (JT) Första advent är det dags för en ny julmarknad. Vid hembygdsgården i Oviken, granne med Ovikens gamla kyrka kommer ett 30-tal knallar att bjuda ut sin varor.

Publicerad

– Vi kommer att ha allt som hör en julmarknad till julsånger, tomtemor, knallar och kolbulleförsäljning säger Maria Liljebäck, från Svedje, en av fyra arrangörer som tagit ett privat initiativ till marknaden. 

– Vi har samarbete med både Hembygdsföreningen och kyrkan, säger Sonja Björklund, Myrviken, och fortsätter. Utan samarbete hade det varit omöjligt att ordna detta. Kyrkans vaktmästare hjälper oss med skottning av planen där knallarna ska stå och Hembygdsföreningen står för tillståndet. 

Förutom Maria och Sonja ingår även Ingeborg Arvastsson och Linn Aldberg i organisationsgruppen. Det är inte bara de som är i farten den första advent i Ovikstrakten. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS