Malins dräktiga sto, Ylva Li Karma blev så traumatiserade av nyårets fyrverkerier att hon kastade det föl hon bar på. "Det var en fruktansvärd chock att hitta fostret".

Nyårsfyrverkerierna dödade Malins föl

HANABACKEN (JT) Malin Löfgren, travtränare i Hanabacken, Oviken, råkade ut för alla hästägares mardröm under nyår. Hennes sto Ylva Li Karma var dräktig och skulle ha fölat i maj. På grund av fyrverkerierna under nyårsnatten kommer inte det att ske. Ylva Li traumatiserades så kraftigt att hon kastade fölet.

Publicerad

– Hon var dräktig för första gången. Ylva Li reagerade på ett sätt som inte är likt henne. Hon är normalt väldigt utagerande, antingen stencool eller så sprallar hon runt. Men nu blev hon paralyserad och stod helt still i boxen som hon aldrig gör annars. Jag gav dem kraftfoder vid midnatt så de skulle ha annat att tänka på, Ylva Li är matglad men nu rörde hon det inte ens.

Hästarna går normalt på lösdrift året runt men till nyår hade Malin tagit in dem och de hade även bomull i öronen. Trots det hördes fyrverkerierna.

– Vänner planerar nyår och är på fester, vi är alltid hemma på gården för att hålla koll på hästarna. Så även i år men det gick inte iallafall, säger Malin uppgivet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS