"Jag skulle vilja se helst två, tre dagar per vecka runt om i kommunen. Vi måste följa årstiderna och trenderna och använda vår natur som vi alltid värnar om. Det är vi som ska följa ungdomarna inte tvärt om", säger Daniel Danielsson.

Moderaterna i Berg föreslår ambulerande fritidsgård

BERG (JT) Moderaterna i Berg föreslår i sin alternativa budget att kommunen skall satsa på ambulerande fritidsverksamhet i stället för två fasta fritidsgårdar som majoriteten förslagit i sin budget för 2024.

Publicerad

– Vi menar att det är mera rättvist att alla unga i kommunen får ha fritidsgård i sin närhet någon gång i månaden i stället för att ha flera mil till två fasta platser. Verksamheten ska komma till barnen inte tvärt om, menar Daniel Danielsson (M), oppositionsråd i Bergs kommun. 

Runt om i landet finns redan ett antal rullande fritidsgårdar. Bland annat i Söderhamns kommun där nuvarande Sport och fritidschefen Marcus Wågström kom på idén med en aktivitetsvagn. 

– Jag blev inspirerad av en aktivitetsbuss i södra Sverige. Vårvintern 2020 under Coronan beslöt vi oss för att satsa på en mobila fritidsgård och den är kvar än idag. Vi har haft många besök från olika kommuner under de tre åren vi haft aktivitetsvagnen och fler är välkomna, säger en entusiastisk Marcus Wågström, Sport och fritidschef i Söderhamns kommun. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS