Märta Stenevi menar att de samhällseffekter som blir av en gruva bör lyftas. "Det ger inte mycket jobb, däremot många gästarbetare och tryck på kommunal service. Inga intäkter", säger hon.

Märta Stenevi träffade boende i Oviken om gruvexploatering

OVIKEN (JT) I veckan träffade Märta Stenevi, språkrör i Miljöpartiet, några gruvmotståndare i Oviken för att prata om den oro många känner inför framtiden. Även vindkraften kom på tal.

Publicerad

Vid köksbordet hos Lena Fernlund, markägare i Västeråsen blev samtalet otvunget och känslosamt. Förutom Märta och Lena fanns Anna Rydberg, Hällne, klimatstrateg och Conny Wahlström, Kvissle, ordförande MP Jämtland Härjedalen, på plats.

– Hade det bara varit batterimetaller hade det kanske varit en annan sak, men det är även uran, säger Anna. Vi kan inte ha ett dagbrott där det finns uran som kan läcka ut i dagvattnet. Det kommer även att bli radioaktivt damm överallt, man kommer inte att kunna bo här.

Det nära exemplet med gruvan i Finland nämns.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS