Marina frös ihjäl i busskur i Åsarna - hittades flera dagar senare

ÅSARNA (JT) Det tragiska att en människa kan ligga död ute i flera dagar i ett litet samhälle som Åsarna är svårt att ta in. Men att Marina inte hittades tidigare är inte så konstigt om man ser platsen. Det tragiska är att det finns många människor som lever i samma situation som Marina gjorde.

Publicerad

Kuren där Marina frös ihjäl ligger lite vid sidan om, inte synlig om man inte rör sig precis bredvid. Varför hon sökte sig dit lär vi aldrig få veta. Historien fram till den dagen är svårare att ta in. Anhöriga, bybor och socialtjänsten i Bergs kommun har gjort allt de kan för att Marina skulle få hjälp, men lagen idag gör att hjälp är svår att ge om inte personen vill ta emot den.

– Problemet är att det inte fungerar sedan psykiatrireformen -95. Det var med goda intentioner, man skulle få ut alla i samhället och bo i egna lägenheter. Men det förutsatte att folk tackade ja till en insats. Det säger Linda Borg som jobbat som socialsekreterare i tjugo år, de sista året i Bergs kommun.

De som glömdes bort var alla som behöver hjälp men av någon anledning säger nej.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS