Majbrasan var rejäl och hade lockat många familjer till båthamnen i Hackås.

Majbrasan i Hackås Båthamn lockade många

HACKÅS (JT) Med en gigantisk brasa, korvgrillning och våfflor lockade Hackås Båtklubb ut en stor del av alla Hackåsbor sista april.

Publicerad Senast uppdaterad

Vädret kan inte annat att kallas perfekt, det låg riktig vår i luften. Många kom med bil, tur för dem att lägdan ovanför klubbhuset torkat så det gick bra att parkera på den. Brasan var stor men gick fort att tända då en gasoltub användes. 

Mycket färskt  barr gjorde en rejäl rök men blåsten låg på från rätt håll så att alla besökare kunde njuta av brasan utan att få röken på sig. Till tältet med korvgrillning var det hela tiden kö. Catarina Odén, Inga-Maj Andersson, Kajsa Burman och Freja Bergh hade fullt upp hela kvällen för att hinna med. Var man sugen på annat än korv stod våffeljärnen på i klubbstugan. Här fanns även lockande fat med hembakat go'fika. 

Brasan tändes 19.30, men många barnfamiljer kom tidigare. Med stövlar och galonbyxor lockade vattnet att plaska runt i nu när isen börjar smälta bort. Anders Åström och Lina Frank, båda ursprungligen från Härjedalen, bor i Hackås sedan fem år. Dock är det första gången de besöker majbrasan, berättade Anders. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS