Läsguldet 2023 tilldelas initiativtagarna till EPA Book Club i Svenstavik, Britt-Inger Rörbom, bibliotekarie och Kristina Göransson, speciallärare.
Läsguldet 2023 tilldelas initiativtagarna till EPA Book Club i Svenstavik, Britt-Inger Rörbom, bibliotekarie och Kristina Göransson, speciallärare.

Läsguldet till Berg för bokprojekt

BERG (JT) Läsguldet 2023 tilldelas initiativtagarna till EPA Book Club i Svenstavik, Britt-Inger Rörbom, bibliotekarie och Kristina Göransson, speciallärare.

Publicerad Senast uppdaterad

– Har man en EPA-buckla måste man till Köpenhamn och ströga på Ströget. Vi är otroligt glada, konstaterar duon som efter prisceremonin i Malmö passade på att just fara över till Köpenhamn för att ströga. (Ströga = ungdomars uttryck för att köra om kring med en EPA)

– Det är riktigt härligt och jag är så glad, detta är ungdomarnas pris. Vi är ambassadörerna som fått hämta priset. Utan ungdomarna ingen EPA-buckla, säger Kristina Göransson speciallärare på Fjällgymnasiet i Svenstavik. 

När EPA-ungdomarna i Svenstavik inte kom till biblioteket, kom biblioteket till EPA-folket. Det var ungdomarna själva som startade EPA book club, som nu tilldelats Läsguldet 2023.

 – Det var känslofullt vi blev båda rörda under prisceremonin, nämner Kristina och tillägger. Läsning, ungdomar och EPA. De tre begreppen tillsammans är en stor vinst för alla involverade och Läsguldet 2023 är en härlig bonus. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS