"Detta är ett hårt slag för oss. Vi vill inget hellre än att leverera bästa möjliga mjölk", säger Torgny Widholm, mjölkbonde i Trägsta strax söder om Hallen.

Ingen ekomjölk från Trägsta gård efter nyår

HALLEN (JT) Från nyår slutar Trägsta mjölkgård AB att leverera ekologisk mjölk. Det fattas 30 öre per liter för att det ska gå runt med ekomjölken.

Publicerad

– Vi har funderat mycket detta år. Priserna på foder och annat, som vi inte producerar själva, har stigit rejält. Förra året var ett bra år för oss när matpriserna gick upp och vi fick bra betalt, berättar Torgny Widholm, mjölkbonde i Trägsta strax söder om Hallen. 

När de stora kedjorna sänkte matpriserna följde ersättningen till bönderna med nedåt. 

– Nu börjar det bli tufft och vi får inte ihop ekonomin, suckar Torgny och fortsätter. I fjol var resultatet tre miljoner kronor, före avskrivningar och andra bokföringsposter. I år vet jag inte var det landar men nu i mitten av november ligger vi plus med 26.000 kronor i ett företag som omsätter mellan tolv och tretton miljoner. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS