Irene Sandberg och Lena Fernlund var de två som tagit på sig uppdraget att dela ut flyers under Fröjdholmsloppet, här med Mats Hallquist och Monica Molander Hallquist som är oroliga för vad en gruva kommer att innebära.

Gruvmotståndare höjde rösten under Ovikenveckan

OVIKEN (JT) Under Ovikenveckan passade boende i Oviksbygden och från andra närområden på att lyfta frågan om en eventuell gruva.

Publicerad

Tanken föddes efter att den kända journalisten och författaren Arne Müller vid ett besök förklarade hur viktigt det är att visa motståndet hela vägen. 

Under Ovikenveckan har många besökare kommit utifrån, både från andra delar av Jämtland och hela Sverige, detta tyckte därför boende var ett bra tillfälle att få ut mer information om vad som är på gång. 

Gruppen som tagit fram flyern, som delades ut under de flesta evenemangen, är löst sammansatt av gruvmotståndare i bygden och har inget namn. Under Fröjdholmsloppet var det Irene Sandberg och Lena Fernlund som var på plats för att dela ut information. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS