"Vi har en tävlingskommitté som kommer att presentera de klasser vi kommer att erbjuda inom kort. Det jag redan nu kan berätta är att det kommer att bli en klass för vattenskoter som drar vattenskidåkare de dryga sex milen, från Badhusparken till Fröjdholmen", säger Rickard Svedjesten en av arrangörerna i Myssjö-Ovikens IF.

Fröjdholmsloppet återuppstår i sommar

BERG (JT) Den sjätte juli i år är det åter dags för det klassiska Fröjdholmsloppet. Den legendariska vattenskidtävlingen återupplivas av ett gäng entusiaster, efter nästan 40 års frånvaro.

Publicerad

– Förra gången loppet arrangerades var sommaren 1985, säger Rickard Svedjesten en av de som nu tar tag i och arrangerar vattenskidloppet från Badhusparken i Östersund till Fröjdholmen i Oviken, 62 kilometer. 

Vad minns du av tävlingen 1985? 

– Jag var 13 år och var där och tittade. Det var en otrolig folkfest och detta vill vi återuppliva, menar Rickard och fortsätter. Jag har tänkt på detta i många år. Jag trodde att första tävlingen gick 1974, men nu börjar de äldre, som minns, mena att det troligen var 1976 första tävling arrangerades.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS