Anders Englund, tillväxtchef Berg, Niklas Daoson, ordförande kommunstyrelsen i Östersund, Terese Kärngard, ordförande kommunstyrelsen i Berg samt Magnus Lindgren, etableringsansvarig Östersund hade inbjudit till en träff för att diskutera framtida möjlighter till samarbete.

Framtidsvision om Bergs och Östersunds kommuner i samarbete

HACKÅS (JT) Kan all ny företagsetablering i Östersund spilla över på ökad befolkning i Bergs kommun? Ja, det tror båda kommunerna och de har nu påbörjat ett samarbete i frågan.

Publicerad Senast uppdaterad

I veckan inbjöd Bergs och Östersunds kommun till en träff i Hackås Föreningshus. Inbjudna var alla lokalbor i norra delen av Bergs kommun. På plats fanns politiker och tjänstemän från kommunerna. 

Efter en gemytlig buffé där diskussioner och skratt hördes från alla bord äntrade kommunstyrelsens ordförande i Östersund, Niklas Daoson, scenen. Han fick senare sällskap av Magnus Lindgren som är etableringsansvarig i samma kommun. 

De berättade vad som har hänt och vad som är på gång i Östersund när det gäller företagsetableringar. Etableringar och utvecklingar såsom Synsam, Försvarsmakten, EcoDataSystem, WAR3M, Woolpower, Bauhaus, Berners, SAAB, Kriminalvården, SES, Uniper med flera. Något som enligt kommunen kommer att generera i 3000 nya direkta jobb och även andra jobb då t ex mer service behövs. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS