Sven Lindroth äger marken nedanför nuvarande skola i Klövsjö. "Jag har erbjudit kommunen att få köpa det, men vill de inte så slipper de".

Fortsatt oenighet kring skolplacering i Klövsjö

KLÖVSJÖ (JT) Nya förskolan i Klövsjös placering väcker många känslor.

Publicerad

De flesta ortsborna och oppositionen vill ha den vid nuvarande skola medan majoriteten valt marken vid ICA och genomfartsleden. Detta efter att kommunen inte kunnat köpa mark vid befintliga skolan för utbyggnad. Något som markägaren inte känner igen.

Förklaringen till varför marken vid skolan inte fungerat förklarades på sista KF bland annat med att de inte kommit överens med markägare och att platsen är för liten. Birgitta Bredesen och hennes man har svårt att se att den nya platsen ska var tillräckligt bred.

– Min mans hemgård är grannfastighet med platsen kommunen planerar att bygga nya förskolan på, berättar Birgitta. Mellan stora vägen och vårt, där det är som bredast där de ska bygga, är det 75 - 80 meter. De är en så liten plätt och där ska de bygga en förskola, stackars barn.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS