"Detta är inte ett önskemål från vårdnadshavarna och de har inte blivit tillfrågade om det. Det är flera av de drabbade familjerna som överväger att flytta från Berg om deras barn tvingas byta skola", säger Sara Sjöberg, Oviken, upprört.

Föräldrar rasar över att Bergs kommun vill flytta elever

BERG (JT) I onsdags beslutade utbildningsnämnden i Bergs kommun att återinföra anpassad grundskola, det som tidigare hette särskola, på Svenstaviks skola. Nu rasar de berörda föräldrarna över beslutet och dess konsekvenser.

Publicerad

– Detta är inte ett önskemål från vårdnadshavarna och de har inte blivit tillfrågade om det. Det är flera av de drabbade familjerna som överväger att flytta från Berg om deras barn tvingas byta skola, säger Sara Sjöberg, Oviken, upprört. 

Sara har själv två barn med Downs syndrom och är sedan länge engagerad i Riksförbundet FUB:s arbetsgrupp för skola och utbildning. Dessutom jobbar hon som specialpedagog, hon vet vad hon talar om. 

– Tjänstemän och politiker är fega, de erbjöd familjerna som berörs att få enskilda samtal, men föräldrarna står enade. Vi vill ha ett gemensamt möte med kommunen men det har tjänstemän och politiker helt struntat i, säger Sara med eftertryck. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS