"Vi ska följa upp värmen med temperaturloggar från maj till september i de klassrum som är utsatta för direkt solljus. Under den perioden kommer vi att forcera ventilationen under delar av eller hela dygnen när det är som varmast, för att hålla nere värmepåverkan", berättar Cilla Gauffin, vd för Bergs hyreshus.

För varmt och kallt i klassrummen på Svenstaviks skola

BERG (JT) Ner emot femton plusgrader i klassrummen vintertid och närmare 30 grader under varma solskensdagar under sommarhalvåret är vanligt på Svenstaviks skola.

Publicerad

– Vi gjorde själva en del mätningar i de varmaste klassrummen, men det är bra att det mäts ordentligt av proffs om det är det som behövs för att kunna avgöra vilka åtgärder som krävs för att arbetsmiljö ska bli bra för elever och personal, säger , Jerry Prestberg, rektor på Svenstaviks skola, och fortsätter. Nu får vi hoppas att handlingsplanen verkställs och ytterligare åtgärder om så behövs. 

Det handlar fyra klassrum på Svenstaviks skola som är så varma att det blir problem för eleverna under varma solskensdagar. Ända upp till 30 grader visar mätningar. Nu har fastighetsägaren, Bergs hyreshus, tagit fram en handlingsplan där de redogör för vad som ska göras åt problemen med värmen. 

 – Vi ska följa upp värmen med temperaturloggar från maj till september i de klassrum som är utsatta för direkt solljus. Under den perioden kommer vi att forcera ventilationen under delar av eller hela dygnen när det är som varmast, för att hålla nere värmepåverkan, berättar Cilla Gauffin, vd för Bergs hyreshus. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS