Nordic Soundscapes arrangeras i Edsåsdalen i slutet av september
Nordic Soundscapes arrangeras i Edsåsdalen i slutet av september

Folkmusikfesten Nordic Soundscapes äntligen på gång igen

EDSÅSDALEN (JT) Efter åren med uppehåll pga pandemin kommer Edsåsdalen i tre dagar i september att fyllas av musik, körsång och spel i folkton. Nordic Soundscapes är tillbaka.

Publicerad

– Körsångare och musiker från hela landet samlas och delar musikglädjen ihop, berättar Clara Kempff, Studieförbundet Vuxenskolan som är en av arrangörerna. Alla, även allmänheten är självklart välkomna till olika prova-på kurser, enskilda sånglektioner och till konserter.

Nordic Soundscapes är en kör-och spelstämma, en musikalisk mötesplats för körsångare, folkmusikstudenter och folkdans-och musikintresserade som förenar tradition med nyskapande.

– Under festivalen/stämman träffas körsångare, musiker samt folkmusikstuderande från hela landet, för en inspirerande helg med egna och gemensamma kurser. Nya möten och nätverk uppstår, konserter avnjuts och spel-och danskvällar upplevs. Körer och sångglada från länet och hela landet möts för att sjunga folkmusik och lära berättelser om vårt kulturarv.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS