"Först gjuter jag hällen, en 35 mm tjock betongplatta i eldfast gjutmassa, sedan slipar jag ena sidan med en diamanttrissa för att få ytan att bli plan men med porer för att det ska bildas en luftkudde under tunnbrödkakorna", förklarar Daniel ”Bagarn” Källström.

Daniel i Oviken utsedd till tunnbrödsinspiratör

BERG (JT) Daniel Källström är 2023 års tunnbrödsinspiratör. Daniel bygger elektriska tunnbrödsugnar och håller kurser i tunnbrödbakning hemma på gården i Österåsen, nordväst om Myrviken.

Publicerad

– Jag hade tunnbrödsakademin på besök i måndags och på kvällen hade de prisutdelning på Jamtli där vi käkade middag tillsammans med Eldrimner. Vi var tre nominerade och när de läste upp mitt namn blev jag jätteglad. Mitt arbete med ugnarna och allt runt tunnbrödet betyder väldigt mycket för mig. Jag blev rent av stolt, säger Daniel Källström, tunnbrödbagare och tunnbrödsungstillverkare från Österåsen i Oviken. 

Prenumerera på Jämtlands Tidning

Fortsätt läsa artikeln...

Prenumerera och få obegränsad tillgång till alla artiklar och e-tidningen – nyheter nära dig, varje dag.

🗞️
Allt innehåll
Obegränsad läsning på webben.
📲
E-tidningen
Läs varje utgivningsdag, var du än är.
📍
Lokalt fokus
Nyheter som berör dig och din vardag.
Är du redan prenumerant?

Digitalt 1 månad

69 kr / månad
Köp nu
Mest populär

Digitalt 3 månader

149 kr / 3 månader
Köp nu

Betalning via kort. Genom köpet godkänner du våra användarvillkor och integritetspolicy.

Behöver du hjälp? Vi hjälper dig gärna.

Powered by Labrador CMS