"Först gjuter jag hällen, en 35 mm tjock betongplatta i eldfast gjutmassa, sedan slipar jag ena sidan med en diamanttrissa för att få ytan att bli plan men med porer för att det ska bildas en luftkudde under tunnbrödkakorna", förklarar Daniel ”Bagarn” Källström.

Daniel i Oviken utsedd till tunnbrödsinspiratör

BERG (JT) Daniel Källström är 2023 års tunnbrödsinspiratör. Daniel bygger elektriska tunnbrödsugnar och håller kurser i tunnbrödbakning hemma på gården i Österåsen, nordväst om Myrviken.

Publicerad

– Jag hade tunnbrödsakademin på besök i måndags och på kvällen hade de prisutdelning på Jamtli där vi käkade middag tillsammans med Eldrimner. Vi var tre nominerade och när de läste upp mitt namn blev jag jätteglad. Mitt arbete med ugnarna och allt runt tunnbrödet betyder väldigt mycket för mig. Jag blev rent av stolt, säger Daniel Källström, tunnbrödbagare och tunnbrödsungstillverkare från Österåsen i Oviken. 

Kom det oväntat? 

– Ja, vi var tre jämna kandidater, de hade också bra grejer att komma med. Det var ett stillsamt firande i bagarstugan på Jamtli i går kväll, berättar Daniel som av många kallas ”Bagarn”. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS