"Först gjuter jag hällen, en 35 mm tjock betongplatta i eldfast gjutmassa, sedan slipar jag ena sidan med en diamanttrissa för att få ytan att bli plan men med porer för att det ska bildas en luftkudde under tunnbrödkakorna", förklarar Daniel ”Bagarn” Källström.
Daniel i Oviken utsedd till tunnbrödsinspiratör
BERG (JT) Daniel Källström är 2023 års tunnbrödsinspiratör. Daniel bygger elektriska tunnbrödsugnar och håller kurser i tunnbrödbakning hemma på gården i Österåsen, nordväst om Myrviken.
– Jag hade tunnbrödsakademin på besök i måndags och på kvällen hade de prisutdelning på Jamtli där vi käkade middag tillsammans med Eldrimner. Vi var tre nominerade och när de läste upp mitt namn blev jag jätteglad. Mitt arbete med ugnarna och allt runt tunnbrödet betyder väldigt mycket för mig. Jag blev rent av stolt, säger Daniel Källström, tunnbrödbagare och tunnbrödsungstillverkare från Österåsen i Oviken.
Kom det oväntat?
– Ja, vi var tre jämna kandidater, de hade också bra grejer att komma med. Det var ett stillsamt firande i bagarstugan på Jamtli i går kväll, berättar Daniel som av många kallas ”Bagarn”.
Jämtlands Tidning Digital 1 mån
55 kr
Köp nu
24 timmar digitalt för 15 kr.
15 kr
Köp nu