Se bildspelet genom att klicka på pilarna

Maria Follinger, Rätan, kom med nybakta kanelbullar och bröd till serveringen. Här är det Malou Kårwik som servererar Anders Bromée och Kajsa Kårwik med dottern Ellis.
Utsikten till maten kan ingen klaga på vid besöket på Höglunda Gård. Det fjädrade sällskapet verkade heller ingen ha något emot.
Duon Stefan Ström och Gabriella Lindvall underhöll med skön musik hos Svingoa Grisar.
Fåren på Hovermo Gård var populära bland barnen. Här klappar Ella, Lilith, Algot, Eije, Asta och Nora om ett snällt får som även gärna tog emot kramar från barnen.
Ann-Christin Johansson har bott på Hovermo Gård i fyra år. "Det var mest grus från början så det växte dåligt, därför är detta första året vi är med. Det har varit ett helt fantastiskt gensvar och så kunniga folk är", säger hon.
Anneli Tiréns goda äpplemust var populär. Bitten Bülow Handler passade på att köpa just detta och även lite äpplen från Annelis trädgård i Backen.
Joel Johansson hade kommit hem till föräldrarna och gården i Hovermo för att hjälpa till under skördefesten. Grillning av korv i tentipin var hans uppdrag. "Det är många som har varit här och köpt även om det lugnat ner sig på eftermiddagen", säger han.
De många borden med diverse varor från olika gårdar lockade många besökare på Höglunda Gård.
Tilda Berkö, Frösön och Anneline Hammarqvist, Östersund passade på att lukta på Pia Wallins god krämer vid besöket i Skanderåsen.
Caroline Nielsen, Strömmens Ost Gårdsmejeri hade kommit från Ånge med goda ostar och korv, som Anna gärna ville köpa med hem.
Hos Kossans i Berg var. förutom den egna glassen, de grillade hamburgarna populära hos alla besökare.
Sigrid Nordantjäl, 4 år och från Brunflo fick äntligen hälsa på alla grisar i Brånan. "Hon tycker om grisar och har frågat sedan igår när vi skulle åka hit", berättade mamma.

Bildspel: Många Bergsbor ville åka på skördefest

BERG (JT) Den traditionella skördefesten lockar varje år många besökare. I år var inget undantag, med en känsla av sommarväder och lockande utbud fylldes gårdarna av glada besökande.

Publicerad

Skördefesten har genom åren blivit mer och mer fokuserad till några få gårdar. Det är dock inte färre som lockar med sitt utbud utan istället samlas gårdsförsäljarna på ett ställe, vilket gör det lite enklare för de som vill besöka alla. Runt Svenstavik fanns det fyra gårdar som höll öppet, längst i söder var det Svingoa Grisar i Brånan.

Här lockades besökare av alla charmiga grisar som traskade runt i stora hagar, Follingers erbjöd bl a kanelbullar medan gårdens egna trädgård bjöd på äpplen. Allt till skön musik av Duon Stefan Ström och Gabriella Lindvall.

Efter en liten resa till Skanderåsen, så hamnade man på Höglunda Gård där serveringen av våfflor, hamburgare med mera var i full gång.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS