4-åriga Ilse fick äran att klippa bandet som förklarade ridhuset invigt. Det gjorde hon med den äran.
Invigningtalare var regionsrådet Elise Ryder Wikén. "Det finns 8500 hästar i Jämtland och det är den snabbast växande näringen på landsbygden, berättade hon. Det är den största sporten för funktionshindrade. Engagemanget är viktigt för fortsatt utveckling och framtidstro. Tack för ert mod att investera", sa hon.
En av de som passade på att visa upp sig var Emma Johansson, veterinären i Kövra. Även om praktiken varit en succé sedan hon öppnade så är det bra att synas för fler.
Utställarna på plats var inte enbart djurrelaterat. Thea Eriksson sålde egengjorda smycken av kristaller. Agneta Olofsson, Östersund, som var på plats med barnbarn passade på att köpa. "De bor här i Hackås, vi är ursprungligen från Offerdal och det är otroligt vad mycket det finns att göra i Hackås. Här sluter alla upp. Jag har sett många ridhus genom åren men detta är i toppklass!"
Självklart fanns det möjlighet att köpa kolbullar. Ann Eriksson var flink med kolbullepannorna under dagen.
Det nya ridhuset i Hackås fylldes snabbt av många besökare när det var invigning i helgen.
Hackåsbor är ett härdat släkte, trots en kylig dag var kön för en hamburgare konstant.
En glad men nervös Hanna Ivarsson välkomnade alla besökare och berättade hur allt började med planeringen 2021. Innan de fick starta bygget gjorde Jamtli en arkeologisk undersökning. "Tack och lov hittade de inget. Det har varit en jäkla resa, min man Mattias och jag har lärt oss mycket, han har haft snickarbyxorna på sig konstant i två år", sa hon.
Den fina läktaren tronade högt, för åskådare att få bra sikt över det som händer på ridplanen. Dock stängd under invigningen så gick enbart att beundra på håll.
Då det var invigning var det många som hade med sig gåvor till Hanna och Mattias Ivarsson.
Under dagen var det flera uppvisningar. Linnea Cederlund, Brunflo Brukshundsklubb hade kommit för att visa rallylydnad med sin hund.
Lenas Sadelmakeri hade kommit från Travet i Östersund för att visa sina alster, här ett veckert träns. Förutom tillverkning är det mycket lagningar, allt från bilsäten till ridstövlar kan det bli. "Jag får vara en allkonstnär, det är många utmaningar men så roligt", säger hon.
Travskolan Östersund fanns på plats och hade uppvisning med några ponnys och yngre förmågor som gått deras utbildning.
Många intresserade passade på att fota av prislistan för att hyra ridhuset.

Bildspel: Invigning av nytt ridhus i Hackås – många på plats

HACKÅS (JT) I helgen var det invigning av det nya ridhuset i Hackås, ett privat initiativ av Hanna och Mattias Ivarsson på Fästegården. Parkeringen på lägdan fylldes snabbt av bilar fulla av familjer som ville se det sprillans nya bygget.

Publicerad

– Det är helt galet, jag vet inte om jag ska skratta, gråta eller göra allt på en gång, var Hannas svar på hur det känns nu när bygget äntligen är klart. Det har varit en väldigt nervös dag.

Hanna är nöjd med hur allt blev till sist. Lite justeringar har det blivit under byggets gång, men slutresultatet kunde inte ha varit bättre.

Hanna berättade att intresset för att hyra ridhuset redan är stort.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS