Dansen runt midsommarstången blev kort då det började regna så smått på eftermiddagen.
Trots mörka moln på himlen fylldes innergården på hembygdsgården med glada människor som njöt att allt hembakat på kruskalaset.
Ett glatt gäng som firade midsommarnatten på Fröjdholmen, Jesper Sund, Lukas Hansson, Fredrik Svemark, Manne Hansson, Sebastian Olsen och Robin Sund.
Fram till 23 var det inte många som tagit sig till Fröjdholmen, men då började alla dyka upp efter förfirande på andra ställen.
100% Uggla, dvs Christoffer Lundin från Kristianstad, har turnerat med showen i 13 år, men Fröjdholmen var det nordligaste han besökt. Han var imponerad av de fina stugorna på Wikners där han var inkvarterad. Och att folkparkerna bevaras i norr. "I Skåne och Blekinge rivs de tyvärr, säger han.
Ovikens Hembygdsförening bjöd på populärt kruskalas. Ing-Mari Ivansson, Birgitta Karlsson och Agneta Gärdin från hembygdsföreningen fyllde löpande på med hembakt fikabröd så ingen sugen skulle bli utan.
Med mörka hotande moln på himlen var det många som valde att sitta inne i hembygdsgården under kruskalaset.
Krister Lundin, Västnår, har i många år haft som tradition att fylla sin fina Imperial -59 med hela familjen och ta en tur till hembygdsgårdens firande. Här med barnbarnet Vilgot.
Maja Eriksson hade fullt sjå att se till att kaffe, te och saft var påfyllt till alla sugna gäster på kruskalaset.
På parkeringen stod ett flertal EPA bilar med många ungdomar. De hade hellre gått in på Fröjdholmen var beskedet, men då åldersgränsen var 18 år, firade de utanför. "Imorgon går vi in! Då är det 15 år".
Erik Magnusson, Marcus Forseth och David Eriksson kallade sig själva Trio Pittoresk när de spelade under midsommarfirandet vid hembygdsgården.
Vattnet sprutade över alla åskådare som tagit sig till båthamnen för att se de som vågade sig ut på sjön med snöskoter.
Midsommarstången, som var klädd dagen före, restes traditionellt vid Ovikens gamla kyrka.
På midsommarafton höll Fröjdholmen enbart Sjöbaren öppen och med underhållning.
Vid Fröjdholmen speglade sig Storsjön blank i midsommarnatten.
Det har blivit tradition att samlas vid Fröjdholmen för att köra snöskoter i vattnet. Något som drar mer och mer folk för varje år. JT slutade räkna vid 110 bilar på parkeringen.
Vanliga snöskotrar används så det gäller att ha fart för att hålla sig flytande.
Några var två på skotern, med tillräcklig fart gick det också.
Några lyckades inte så bra, denna kille hade turen att skotern sjönk så pass nära att det gick att dra upp den när många hjälptes åt. Men blöt blev föraren då han fick dyka för att fästa repet.
Viktoria Klint, Persåsen med barnen Daga 6 år och Roy 4 år hade med sig picknick när de firade midsommar vid hembygdsgården.
Det gällde att styla med skotern för att få applåder av alla som samlats för att se på.

Bildextra: Traditionell midsommarafton i Oviken 

OVIKEN (JT) Ömsom lite sol och ömsom lite regn, men det stoppade inte alla oviksbor att fira midsommar. Från tidig förmiddag till natt fanns något, från skoter på sjön, kruskalas på hembygdsgården till 100% Uggla på Fröjdholmen. Se firandet i bilder ovan.

Publicerad

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS