"Som vi ser det idag kommer det inte att sluta några. Det är ingen ekonomisk besparing vi jobbar med. Det vi hoppas på är ökad effektivisering genom att krafterna samlas och det ger mera pang för pengarna", hoppas Ralf Westlund, kommundirektör i Bergs kommun.

Bergs kommun organiserar om i verksamheten

BERG (JT) I höst beräknas Bergs kommuns nya organisation vara i drift. Det är det politiskt tillsatta Samhällsbyggnadsutskottet som ska få sin motsvarighet bland tjänstemännen, Samhällsbyggnadsavdelningen ska bildas.

Publicerad

– Vi lever i en föränderlig värld. Nu väljer vi att anpassa tjänstemannaorganisationen efter det politiska systemet i kommunen. Arbetsutskottet som det tidigare hette kallas nu personalutskottet, där personalfrågor tas upp. Utvecklingsutskottet finns kvar och det nya sedan valet 2022 är Samhällsbyggnadsutskott som följaktligen bör ha en Samhällsbyggnadsavdelning, konstaterar Ralf Westlund, kommundirektör i Bergs kommun. 

Vad blir vinsten med det? 

– Där ska vi nu samla frågor som tidigare handhavts av en rad arbetsgrupper, som då inte varit beslutande organ utan mer tagit fram idéer och grundat för beslut i andra sammanhang. Det nya blir att Samhällsbyggnadsutskottet tar egna beslut men även skapar beslutsunderlag som tas vidare till kommunstyrelsen och sedan kommunfullmäktige, berättar Ralf och förklarar vidare. Det gäller för oss tjänstemän att anpassa vårt arbete och även organisation efter hur politiken formerar sig. Hittills har det varit en mängd olika tjänstepersoner från flera olika avdelningar som föredragit. Nu ska vi spegla den politiska organisationen. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS