- Det var hög kvalitet bland de sju kommuner som lämnat in vatten, nämner Sara Eriksson. Juryns motivering om vattnet i Svenstavik och Åsarna löd ”Ett rent vatten, rent som kristall och med schvung i eftersmaken”.

Bergs vatten har gått till final

Svenstaviks och Åsarnas kranvatten har gått vidare till finalen i den landsomfattande kranvattentävlingen 2020. ”Ett rent vatten, rent som kristall och med schvung i eftersmaken” löd motiveringen.

Publicerad

- Otroligt svårt, där de små nyanserna avgjorde. Juryn var dock enig i resultatet, säger juryns ordförande Gunilla Hultgren Karell.

Sara Eriksson jobbar som vattenprovtagare på Vatten och miljöresurs, ett kommunalt företag som är samägt av Bergs och Härjedalens kommuner.

- Vi lämnade in vattnen från både Sveg och Svenstavik/Åsarna på restaurang Grankotten på Norraberget i Sundsvall vid nio i onsdagsmorse. Sedan fick vi följa tävlingen och juryns arbete via en länk på Youtube, berättar Sara.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS